fröknäcke

froknacke

Bästa receptet på Fröknäcke (kommer från ica.se). Har du börjat baka det här kommer du aldrig vilja stå utan någonsin igen, så himla gott. Jag äter oftast mitt med mandelsmör och lite havssalt. Heaven!

1 dl sesamfrö. 1 dl pumpakärnor. 1 dl solroskärnor. 1 dl majsmjöl. 1/2 dl linfrö. 1/2 tsk salt. 1/2 dl rapsolja. 2 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 150°C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter. Bred ut smeten på plåten, se till att få det riktigt tunt, jag brukar lägga ett bakplåtspapper ovanpå smeten när jag ska breda ut på plåten och liksom pressa ut smeten i alla hörn. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.

Follow on Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *