två långa simtag

Jaha kan man ha rhododendron i kruka säger mamma till mig. Ja säger jag, vi har det nu. Jag och F kompenserar bristen på sommarhus genom att åka till Ulriksdals trädgård och köper en massa grönt för att härda ut dom här dagarna vi mellanlandar i stan. Mellanlandar i vår varma lägenhet. Lilla E får svårt att sova, vaknar svettig och förvirrad. Hon saknar svalkan och mörkret i mormors hus, det gör jag med. Så vi packar bilen på nytt och far tillbaka.

F köper tekakor från Dalarna och efter frukost snörar jag på mig joggingskorna och tar en liten runda. I lurarna har jag musik som får mig att ta längre och starkare steg. Det luktar skog och sommar, i uppförsbackarna höjer jag musiken, ler och springer snabbare. Sista biten på min lilla runda går längs med havet, hjärtat dunkar hårt och min andhämtning överröstar musiken. Snart är jag framme, framme vid min belöning. Badstegen längst ut på klippan, bara några steg kvar. Fastän det är juli nu är det inte många som vågar sig i havet. Jag vågar, kroppen varm efter ansträngningen gör det lätt. Två långa simtag ut från stegen, ner under vattnet en kort stund, andas ut sen upp igen. Det är min belöning. Jag känner mig stark och pigg och tänker att det här måste vara den absolut bästa starten på dagen.

Follow on Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *