femtionionde upplagan

Jag utgår från tidernas bästa sockerkaksrecept, Fin sockerkaka, sidan 58 i femtionionde upplagan av Sju sorters kakor.

Somrig kardemummakaka

150 gram Smör, 3 ägg, 2.5 dl Socker, 2.5 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 2 tsk nymalen kardemumma. Hallon eller jordgubbar som dekoration.

Smält smöret, vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ner mjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt sedan det smälta smöret och rör försiktigt ihop till en jämn smet. Smöra och bröa en rund form och häll i smeten. Grädda ca 40 minuter i 150 grader.

Låt kakan svalna i formen en stund, stjälp sedan upp den på ett vackert fat. Oftast sjunker den ihop i mitten så det blir en liten grop. Lugn det gör inget. Pudra bara över lite florsocker och lägg lite färska hallon eller jordgubbar i mitten av kakan. Voila!

Follow on Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *