pulka och vita skägg

Julafton

Så går dagarna. Vi njuter av den vackra snön, mammas goda mat, samma barnfilm som rullar på tvn, gröna kulor och kola. Jag älskar dagarna efter julafton, dom är så kravlösa. Man gör lite som man vill. Idag har vi hängt i pulkabacken, kört stjärtlapp, pulka och snow racer. Doppat ostsmörgås i varm choklad och andats härlig friskluft. På vägen hem kikar vi efter tomtens fotspår. Jag menar man borde ju kunna se något spår efter släden eller av renarna. Så tycker åtminstone syrrans största tjej. Tomten, herregud. Vad roligt vi hade när stora F, som hade äran att tomta i år, repeterade och testade lite olika varianter. Favoriten var den cigarrökande, lite skrävliga göteborgstomten. Inte helt barnvänlig dock. Alla borde ha tomte på julafton, det är ju inget krav att man har barn i huset liksom. Även om man vet vem som gömmer sig under det där glesa, vita skägget så är glädjen total när man ser någon komma pulsandes i snön med lykta i ena handen och stor säck med klappar i andra. Nu tänker jag hasa runt i mitt underställ resten av dagen, dricka glögg och pussa på lilla E.

Follow on Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *