citron, vallmo och fredag

(Klicka på bilden för receptet).

Fredag, underbara dag! Efter jobbet idag tar vi bilen ut till mamma. Det är premiär på bästa bästa loppisen där i helgen. Bakluckeloppis. Det är sommar för mig. Att släpa runt med mamma och storasyster i värmen, tjafsa om vem som hittade grejerna först. Mamma prutar åt mig eftersom jag tycker det är obekvämt. Jag brukar alltid gå iväg en bit när hon lägger fram sitt bud (mitt) och sen släntra fram lite nonchalant helt ovetandes. Den här sommaren får vi nog sätta lite regler för mitt fyndande tror jag, inte köpa bara för att. Källaren är fylld till bristningsgränsen och likaså lägenheten. Läste nyligen en artikel om att man ska äga så lite som möjligt. Mindre saker gör dig fri och lycklig för att sammanfatta det hela. Typ, har du läst boken, gör dig av med den. Det ilar lite i mig när jag tänker på att vi skulle göra oss av med alla böcker. Då pratar jag förstås inte om lättmsälta kriminalromaner i pocketformat utan mer härliga novellsamlingar, konstböcker, memoarer, fotoböcker och gammal studentlitteratur från när mamma läste kriminologi en gång i tiden. Nej gör dig inte av med dom utan bygg en hylla till, det skulle göra mig lite fri och lycklig. Ett tips i den här artikeln var att om man har mycket saker sparade av rent nostalgiska skäl ska man ta en bild på denna och sen göra sig av med den. Bilden sparas förstås :) Ja, det kanske kan fungera.

Hur som helst, imorgon dricker jag kaffe i Öregrunds finaste kök, prasslar med tidningen och tänker på citron och vallmokakan jag ska baka till eftermiddagskaffet. Det blir en härlig helg det här.

Kram

Follow on Bloglovin

3 reaktioner till “citron, vallmo och fredag”

  1. Blir glad av att läsa dina texter. Lycka till med loppisen och hälsa mamma o syrran. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *