våreld och manskör

Det är sista dagen i April. Valborgsmässoafton. Jag vill ha sillunch med nubbe, eldar och manskör, vårtal och champagne. Till frukosten spelar vi Längtan till landet på hög volym och jag tänker på den tiden då man tog ledigt från jobbet den här dagen. Idag tar jag inte ledigt men till kvällen vill jag vända ansiktet från den kalla vinden, vända mig mot en röd och varm våreld. Skåla och sjunga högt om längtan till landet.

Vintern rasat ut bland våra fjällar,
drivans blommor smälta ner och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommarn här. I purpurvågor,
Guldbelagda, azurskiftande,
ligga ängarne i dagens lågor,
och i lunden dansa källorne.

Ja, jag kommer! Hälsen, glada vindar,
Ut till landet, ut till fåglerne,
Att jag älskar dem, till björk och lindar,
sjö och berg, jag vill dem återse,
se dem än som i min barndoms stunder,
följa bäckens dans till klarnad sjö,
trastens sång i furuskogens lunder,
vattenfågelns lek kring fjärd och ö.

Follow on Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *