it´s friday friday friday!

Jag tänkte att vi kunde fira fredag med att baka mitt genom tiderna bästa bröd. Jag bakar alltid dubbel sats, delar bröden i två delar och fryser in. Ät det i tunna skivor med massor av smör och en skiva ost.

Ett bröd:

5 dl naturell yoghurt
1 dl mörk sirap
1 dl fyrkornskross
1 dl rågflingor
1 dl dinkelflingor
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver

 Blanda  alla torra ingredienserna i en stor bunke. Blanda sedan i yoghurt och sirap. Jag brukar blanda ner 1dl russin också (smaksak). Smöra en avlång bakform och häll ned smeten.  Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter.

Kram

Follow on Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *