franska charkuterier, ostfondue och kärlek

Jag ligger i badet. Från rummet hörs jazzmusik och från restaurangen under oss kommer en doft av vitlök. Dom tunga fönsterluckorna är uppslagna och utanför faller ett lätt regn. Vi har just kommit till Annecy, denna lilla pärla vid Frankrikes näst största sjö. Vi har hittat ett litet enkelt hotell precis vid floden. Kvinnan som äger stället skrattar när F bläddrar i mobilen bland färdiga franska fraser. Hon pekar på min mage och säger något som jag uppfattar som en fråga. Nej det är inte dags ännu svarar jag på engelska. Hon skrattar igen och jag undrar om hon förstod. Det här med bad har blivit en liten ritual innan vi går ut, jag med magen och F med ett glas gott franskt vin i handen. Det är första kvällen med dåligt väder sedan vi börjat resan och vi upptäcker att F inte packat någon varm tröja eller jacka. Han drar, fnissig av vinet, på sig en av mina stickade koftor med trekvartsärm sen går vi till en fantastisk liten restaurang precis i nivå med floden. Vi äter fondue och franska charkuterier. Vid bordet bredvid sitter två unga killar, deras ögon gnistrar mot varandra och dom ser tydligt förälskade ut. Jag tänker att så ser nog andra på oss också just nu. Nyförälskade och med ett barn på väg, hela livet framför oss. Vi pratar om obetydliga saker, som att det var otroligt orutinerat av F att inte packat mer än kortärmat, vad bökigt det var att köra ut ur Geneve och att ostfondue det äter man nog max en gång per år. Jag vet inte om det då men det är någonting speciellt med just den här stunden. Någonting som gör att jag kommer att minnas den för resten av mitt liv, den fastnar extra tydligt i mitt minne och i mitt hjärta.

Dagen efter äter vi frukost i solen, chokladcroissanter och kaffe med mjölk. Vi bläddrar i vår kartbok för att komma fram till den bästa vägen att ta för att komma till Chamonix.

Vi ska nämligen upp på Mont Blanc.

Follow on Bloglovin

2 reaktioner till “franska charkuterier, ostfondue och kärlek”

  1. Härliga minnen. Tänk att det gått så fort Elsa är ju 1 1/2 år nu. Som du skriver så vill vi dit också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *