semlor och små citroner

 

Vi såg Små citroner gula igår. Den hade inte fått vidare bra recensioner men vi älskade den. Jag lämnade bion med ett leende på läpparna och med ett sug efter fisksoppa. Ja matlagning är en central del i filmen skulle man kunna säga. När jag kom hem berättade jag för F om två tjejer som satt bredvid oss som sa ”Oh my god” filmen igenom. Jaha vadå pratade dom inte svenska säger F till mig då, varpå jag svarar nej men kidsen säger så nu för tiden (!!!). Herregud. Kidsen och nu för tiden i samma mening. Jag är gammal.

Vi har gjort en matsedel här hemma. Hoppas få lite mer variation på maten, köpa mindre hämtmat och få ner våra enorma matkostnader lite. Vi började i måndags och på tisdagen dyker det första problemet upp. F meddelar att han ska på fredagsöl och alltså inte äter hemma på fredag. Jaha säger jag, men hur ska vi göra med fredagens mat då? Den kan vi väl äta på lördag får jag till svar. Jaha men vad händer då med lördagens mat frågar jag. Hahahaha. Här kan man ju tro att jag släpper det hela. Nej såklart inte. Du, du kanske kan komma hem och äta innan fredagsölen? Ja då kan vi fortfarande äta fredagsmaten. Ja du fattar vilka enorma problem.

Lite som det här med semlan igår. Ica hade den goda smaken att sälja en förpackning med två semlor för tio spänn. Ett erbjudande jag inte på något sätt kan stå emot. Hemma, sätter på en kanna kaffe och skickar glatt ett sms till F (som jobbar och förmodligen har annat att tänka på än att jag fyndat semlor på lunchen). Jag ångrar mig direkt. Fan, jag sumpade just chansen äta den ena semlan nu och den andra lite senare.

Jag känner här att det blir bra för mig att börja jobba igen :)

Follow on Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *