fjärilar, fukt och khaki

Sist jag var på Fjärilshuset var dagen innan lilla E föddes. I lördags var vi där igen. Jag hade just fått håret sådär vansinnigt bra med perfekta lockar och allt, händer typ två gånger per år. Efter två minuter inne i Fjärilshuset var mitt hår spikrakt och risigt som bara den. Fukt är liksom inget vidare för dom som fuskar sig till lockigt hår. Kanske inte för dom som fuskar sig till rakt hår heller vad vet jag. Hur som, jag tycker om Fjärilshuset, det är lugnt, varmt och skönt. Ja och fuktigt då förstås. Det jag tycker minst om är fjärilarna. Dom är stora och oberäkneliga. På håll är dom flesta vackert färgglada men på nära håll håriga och otäcka. Lilla E var väldigt uppspelt och tjöt lite extra när dom flög emot oss. Jag fick smått panik men kunde inte annat göra än att blunda hårt och låta dom kalla kårarna kila ner längs ryggen. Jag vill ju liksom inte föra vidare insektsskräcken till henne. En del föräldrar showar lite för sina barn och låter fjärilen sitta på handen en stund. Otroligt provocerande. En annan familj har med sig två påkostade systemkameror med jätteobjektiv och stativ. Pappan är lite khaki inspirerad i sin klädsel och jag skäms. Sen skäms jag för att jag skäms. Herregud jag har ju leopardbrallan på mig.

Det känns fint ändå att lilla E blir så glad av papegojorna, sköldpaddorna och fjärilarna. Det är bland det bästa med att vara förälder, man får vara med när någon upplever så mycket för allra första gången.

Follow on Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *