á la Schweiz

God morgon freeeeedag! Nu blåser förändringens vindar på Valhallavägen. Den tradiga smörgåsen skall ersättas av något så grymt som Bircher Muesli. Jag åt det för första gången på ett hotell i Berlin och blev vansinnigt förtjust. Annars är det ett typiskt inslag i den Schweiziska frukosten vad jag förstår. Jag har aldrig gjort den hemma själv men ska nu till att göra den. Är du också lite sugen har vi receptet här. Jag tänker nog skippa kokosen för det är ingen favorit. Förresten, idétorka på frukostfronten botas på den här bloggen 365 days of breakfast.

Bircher Muesli

1,5 dl havregryn, 1 dl råggryn, citronjuice av en citron, 1-1,5 dl vatten, torkade tranbär, torkade dadlar, 1 äpple, rivet, 2,5 dl naturell yoghurt, 3 msk honung, färsk frukt, nötter, kokos.

Blanda havre, citronsaft, vatten, tranbär och dadlar tillsammans, täck över och blötlägg över natten. På morgonen blanda i yoghurt, honung och färskrivet äpple. Toppa med färska frukter, bär, nötter och kokos.

Follow on Bloglovin

En kommentar

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>