högläsning och advent

Nu är det snart första advent. Luckor öppnas, ljus tänds och Bing Crosby sjunger om en vit jul. När jag gick i lågstadiet läste vår fröken ur Kalabalik hos morfar prosten, ett stycke inför varje advent. Medan hon läste brann ett adventsljus på katedern, ni vet ett sånt med siffror för varje dag fram till jul. Det var mysigt och lite högtidligt. Måste nog köpa mig den där boken, jag minns att vi skrattade högt många gånger åt alla tokigheter dom hittade på där hemma hos trötta gamla morfar prosten. Så gillar jag högläsning också, inte bara ur Totte bakar och Totte går till doktorn och allt vad vi nu läser hundra gånger om dagen här hemma, utan ur mer riktiga böcker. Lilla E har för övrigt slitit upp och av varenda lucka i sin gratiskalender från ICA, men vad trodde jag. Ut och skaffa en riktigt fin julkalender nu, full med glitter, drick varm choklad till frukost och njut av att julen snart är här. Det ska jag göra!

Follow on Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *