baka eller inte baka…

Men det ser ju så fint ut där på bilderna i den nya fantastiska boken man köpt med tårtor, kakor och andra avancerade bakverk. Vad händer sen, jo man bestämmer sig för att här ska bakas. Det vispas, fluffas, smälts och svalnar. Men när det äntligen är dags för att få ihop själva bakverket precis som på bilden i boken får man den första känslan av att något inte riktigt stämmer. Ser inte kakan lite luftigare och lite högre ut? För att inte tala om fyllningen, skulle den vara så rinnig och varför är min frosting karamellfärgsröd och inte ljuvt rosa som boken utlovar? Jaja det är väl bara charmigt om man ser att det är hembakt, det smakar säkert underbart ändå tänker man och gör klart konstverket. Men neeej det smakar inte gott och det ser inte bra ut! Fanken att det ofta är så för mig, jag får en känsla av att många recept knappt är provbakade. Hur som helst så glömmer man ju snabbt den där senaste kakmissen och ger sig på det igen. Tur är väl det för annars hade jag ju missat den här underbara kakan:)

Follow on Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *